Házasság idézetek

A házasság néha a tökéletes öröm mámorát jelenti, máskor inkább gyógyíthatatlan betegségnek tűnik. Egy-egy hosszabb ideje tartó házasság bejárja a két pólus közti teljes érzelmi skálát.

Ha anyósod van, nincs szükséged horoszkópra. Hisz a kezdetekkor megjósolja házasságod felbomlását.

A házasság a magántulajdon egyik megnyilvánulása, összeegyeztethetetlen az emberi szabadsággal; szerződéssel kényszeríteni a nőt, hogy csak egy férfié legyen: feudális önkény.

Én nem mennék hozzá olyanhoz, aki már nős volt. Az olyan lenne, mintha más törné be a pónimat.

Sikált acél a hitves és a férj közti bizalom. S ha a gyanú csak egyszer rálehel, rozsdát hagy annak tiszta tükrén, melynek habár csókoddal lesimítod felületét, a foltja megmarad.

Milyen unalmassá válnak a férfiak, ha elhatározzák, hogy megnősülnek. Egyszeriben minden bájukat elvesztik.

A házasság is gazdasági kapcsolat, gyerekek! El ne felejtsétek! Mert olyan csak az olvasókönyvekben van, hogy a nyomor nem öli meg a szerelmet. Megöli.

Érzésem szerint a házasság nem arról szól, hogy az összes határ ledöntésével gyors közösséget hozzunk létre, sokkal inkább az a jó házasság, amelyikben mindegyik a másikat teszi meg egyedülléte...

Imádok házas ember lenni. Hosszú ideig éltem egyedül, aztán nagyon megelégeltem, hogy nekem kell befejeznem a saját mondataimat.

Oldalak

Fontosabb idézet kategóriák

Jog

Bor

F1